• SDEN: hét landelijk erkende exameninstituut
  • SDEN: hét landelijk erkende exameninstituut

    De interesse in wijn, bier en gedistilleerde dranken neemt toe. De wijnconsumptie is de afgelopen 40 jaar bijna verviervoudigd, bier is hip en de wereld van gedistilleerde dranken is volop in beweging. De vraag naar gekwalificeerde professionals met gedegen drankenkennis stijgt hierdoor. Naast het volgen van een goede cursus of opleiding, biedt een erkend SDEN-diploma meer kans op een baan in de horeca of vakhandel. En biedt het een goede opstap naar een vervolgopleiding.

    Logo SDEN

Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)
p/a Postbus 262
2260 AG Leidschendam
T 070-2092540

info@sden.nl

  • Wijnexamens
  • Wijnexamens

    De wijnconsumptie is de afgelopen 40 jaar bijna verviervoudigd. Zo dronk men in 1975 jaarlijks ongeveer 6 liter wijn per hoofd van de bevolking. Inmiddels staat de teller op 22 liter per capita per jaar. Met deze groei is ook de interesse in wijn toegenomen. Dit uit zich in het omvangrijke aanbod van wijncursussen en -opleidingen. De opgedane kennis tijdens een wijncursus kan afgesloten worden met een landelijk erkend diploma. SDEN ontwikkelt wijnexamens op vijf verschillende niveaus. Van een instapniveau (SDEN-niveau 1) voor mensen die iets meer van wijn willen weten tot en met Magister Vini (SDEN-niveau 5) voor wijnkennis op het hoogste professionele niveau.

    Lees meer ...

  • Bierexamens
  • Bierexamens

    Bier drinken en zelf bierbrouwen, is hip. Lokale brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nederland telt op dit moment ruim 400 brouwerijen: variërend van startups en kleine brouwerijen tot grote internationale bierbedrijven. Dit levert een grote diversiteit aan bieren en bierstijlen op. Hierdoor neemt ook de belangstelling voor biercursussen toe. Niet voor niets is Nederland één van de grootste bierexporteurs ter wereld. SDEN ontwikkelt de bierexamens Biervignet en Bierbrevet. Tevens neemt SDEN deze examens af. Bieropleiders melden hun cursisten aan bij SDEN voor het afleggen van een examen.

    Lees meer ...

  • Gedistilleerdexamens
  • Gedistilleerdexamens

    Van gin tot whiskey, van cocktails tot sterke drank: de wereld van gedistilleerde dranken is volop in beweging en het aanbod is gevarieerder dan ooit. Om goed op de hoogte te blijven van de trends op het gebied van de diversiteit aan gedistilleerde dranken is de juiste cursus of opleiding essentieel, ook al is men bekend met sterke drank. SDEN ontwikkelt en neemt gedistilleerde examens af die de opleider voor de cursist kan aanvragen. SDEN-examens leiden tot landelijk erkende diploma’s. De verschillende niveaus staan hieronder kort beschreven. Eveneens komen de examenprocedures per niveau aan bod.

    Lees meer ...

Persbericht: Nederland weer een nieuwe Magister Vini rijker

Leidschendam, 22 april 2016. Gisteren ontving Dirk Vanhorenbeeck het diploma Magister Vini uit handen van de voorzitter van de examencommissie Magister Vini, Gerhard Horstink. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Het is de vijfde keer dat er diploma’s zijn uitgereikt. Totaal telt Nederland nu tien Magistri Vini.

De bijeenkomst werd geleid door de voorzitter van de Stichting Magister Vini, de heer Bram Moerman, en vond plaats bij DeliXL te Ede.

Tijdens de bijeenkomst verdedigde Dirk Vanhorenbeeck zijn scriptie ten overstaan van de Examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche.

Zijn scriptie “Wat is de potentie voor Chinese wijnen in de Nederlandse horeca?” was volgens de examencommissie van een goed niveau. Ook prees de examencommissie Dirk voor zijn hoge studietempo. Dirk Vanhorenbeeck is voor alle module-examens in één keer geslaagd. Een uitzonderlijke prestatie. De scriptie van Dirk Vanhorenbeeck is na te lezen op www.magistervini.nl.

Het theoretisch deel van het examen bestaat uit vier modules over de onderwerpen wijnbouw, wijnbereiding, markt & marktbewerking en actuele onderwerpen. Het proeftechnisch examen van Magister Vini bestaat uit drie modules. Aan de hand van blindproeverijen moeten verschillende typen wijn worden beoordeeld op het gebied van leeftijd, ontwikkeling, potentie, kwaliteit en commerciële reikwijdte.

Ter voorbereiding op de module-examens wordt een begeleidingstraject georganiseerd bij de Wijnacademie in Maarn.

Met het instellen van het Examen Magister Vini wordt tegemoet gekomen aan de wens van de wijnbranche om de wijnkennis in Nederland op een hoger niveau te brengen. Het Examen Magister Vini voldoet aan de eisen op niveau 5 zoals deze zijn vastgesteld door de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN).

Voor de toelatingseisen en het aanmeldingsformulier voor het Examen Magister Vini kijk op www.magistervini.nl.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie: Stichting Magister Vini, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tags: Persberichten

SDEN Wijngaard Slider2

Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)
Saturnusstraat 60, unit 47
2516 AH  Den Haag
Telefoon: 070-2092540

info@sden.nl